L'Espai Cràter es farà amb el suport de vulcanòlegs i especialistes de tots els sectors implicats

L’equip de govern d’Olot assegura que el projecte de l’Espai Cràter es definirà amb l’ajuda de vulcanòlegs i altres col·lectius. Retreuen als experts que no hagin comunicat les seves propostes a l’Ajuntament i ho hagin fet a través de Ràdio Olot. Asseguren que des del primer dia de l’Espai Cràter, s’ha comptat amb l’assessorament del Parc Natural. A finals d’aquest mes, el consistori iniciarà les primeres trobades informatives amb col·lectius científics, educatius o turístics. 

Aquesta setmana un grup de vulcanòlegs catalans amb trajectòria internacional, van alçar la veu per denunciar que l’Ajuntament d’Olot no els havia demanat l’opinió sobre l’Espai Cràter. La resposta de l’equip de govern ha estat ràpida. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, diu a Ràdio Olot que l’Ajuntament encara no ha demanat opinions perquè encara no ha començat a definir el contingut de l’equipament.

La tercera setmana de novembre està prevista una primera reunió amb una cinquantena de persones de diferents sectors per començar a definir l’equipament.

Vayreda indica que el principal actor a l’hora de definir la branca divulgativa de l’Espai Cràter és el Parc Natural de la Zona Volcànica. Assegura que des del primer dia, l’organisme garrotxí ha assessorat el projecte.

El col·lectiu de vulcanòlegs de Catalunya demana a l’equip de govern que inclogui diferents requisits per a l’Espai Cràter. Alguns d’ells són recursos per garantir la investigació, la participació d’experts en la definició del projecte o que sigui una plataforma de defensa i divulgació del patrimoni natural de la Garrotxa.

Després d’assegurar el finançament de l’Espai Cràter d’Olot, l’equip de govern engega una nova fase que és la definició del projecte. Durant els pròxims mesos hi haurà trobades amb diferents actors i conviden als experts a participar-hi. L’Espai Cràter s’ubicarà davant del cementiri municipal, a la falda del Montsacopa, i està previst que sigui una realitat l’any 2021.

Respon