L'Espinada de Joanetes celebra 25 anys

Un dels clàssics de les festes d’estiu a la Garrotxa, l’Espinada de Joanetes, arriba aquest any a les 25 edicions. Molta festa durant la nit i quan surti el sol, ossos d’espinada, pa amb tomàquet, allioli i vi.

Espinada de Joanetes
L’espai on es fa la festa a Joanetes.


Fa un quart de segle, els membres de la Comissió de Joanetes van decidir fer una aposta diferent per ressaltar la seva festa. Pere Molas ha explicat a Ràdio Olot que abans ja donaven esmorzar però van voler fer un pas més en una festa que ja és un indispensable de l’estiu festiu garrotxí.

La festa un any més anirà a càrrec de Music Box i serà un precedent de la Festa Major de Joanetes. Fer-ho en dos caps de setmana és una manera d’organitzar-se per atreure més públic i no coincidir amb més festes de la Garrotxa. Un any més, hi haurà serveis gratuïts entre Olot i Joanetes des de les dotze de la nit i fins a dos quarts de set del matí amb sortida des de l’estació de busos d’Olot. Des que hi són, han permès portar a més gent i millorar en seguretat. Així com també el temps ha anat passant i ara, segons ha explicat Molas, són els fills dels primers participants de l’espinada els que acudeixen a Joanetes a mitjans de juliol. Una tradició festiva que tenen intenció de que persisteixi.

Respon