Nova reunió entre l'Estat i l'Ajuntament d'Olot per la variant

Madrid mou peça. L’Estat ha convocat l’Ajuntament d’Olot en una nova reunió per parlar de la variant. La citació és per dimecres a les cinc de la tarda. Serà la primera trobada des que els socialistes ocupen el govern. En un principi, el Ministeri de Foment no ha convocat la Generalitat. Hi assistirà només l’alcalde d’Olot, qui confia poder desencallar la situació del tram de l’Hostal del Sol que depèn de l’Estat.

Tram de l’Hostal del Sol que depèn del Ministeri de Foment (Pau Masó)


La reunió de demà dimecres es produirà a Madrid i serà la segona vegada en aquest any que l’alcalde de la capital garrotxina, Mia Corominas, viatja fins a la capital espanyola per intentar desencallar el tema la variant. L’última trobada va ser el mes de març. Aquesta vegada, Corominas diu que ho fa amb optimisme i posant en relleu el pacte de paraula que hi havia amb el govern del PP.

 

A la reunió s’espera que hi assisteixin, a part de l’alcalde d’Olot, el subdelegat del govern espanyol a Girona, el Director General de Carreteres i el Secretari de Comunicació del Ministeri de Foment. Qui no se l’espera és la Generalitat. L’Estat no l’ha convocat i en un principi l’únic representant català serà Mia Corominas. L’alcalde d’Olot diu que el context polític no ha d’influir en les responsabilitats que té l’estat espanyol.

Posar en relleu el pacte per a la cessió del tram de l’Hostal del Sol

En la reunió d’aquest dimecres a les cinc de la tarda, Corominas tornarà a posar sobre la taula el document que es va redactar entre Ajuntament i Generalitat, on s’especificava la cessió del tram de l’Hostal del Sol a les administracions catalanes per iniciar els estudis de l’obra.

 

La proposta de l’Ajuntament d’Olot és que la variant quedi mig soterrada al seu pas per l’Hostal del Sol, de tal manera que el barri no s’aïlli de la ciutat. Aquest tram és l’únic de tota la variant que pertany a l’Estat i el que està més endarrerit. Mentrestant, els altres traçats segueixen els compassos corresponents. Està previst que aviat es faci públic l’estudi informatiu de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas. El Departament de Territori manté els terminis pactats i l’any que ve ja es podrien començar a veure màquines.

 

 

Respon