L'Europeu de patinatge en grups de xou queda definitivament cancel·lat

S’havia d’haver fet el 2 de maig i es va posposar al setembre, però l’evolució del coronavirus fa impossible que es pugui celebrar aquest any amb públic. El patinatge es nega a fer competicions de xou a porta tancada. “No tindria cap sentit”, diuen els entrenadors del CPA Olot, Ricard Planiol i Ester Fàbrega.

El Campionat de Catalunya, l’últim títol que ha aixecat el CPA Olot (Sandra Sotillo)

Més a poc a poc que altres esports, el patinatge artístic també va aclarint el futur de la seva temporada. El curs va quedar aturat just abans del Campionat d’Espanya i la Federació Espanyola ja ha manifestat la seva voluntat d’organitzar-lo encara que sigui a principis del 2021. En canvi, les que no s’ajornaran seran les competicions internacionals. Avui s’ha confirmat que el Campionat d’Europa del 2020 queda cancel·lat.

Inicialment previst per al 2 de maig a Almere (Països Baixos), quan va esclatar la crisi del coronavirus es va posposar al setembre a la mateixa ciutat holandesa. L’evolució de la pandèmia, però, ha estat pitjor del que es pensava a finals de març i l’Europeu de grups de xou s’ha acabat anul·lant definitivament.

A porta tancada, no

Tot i que, si tot va bé, a la tardor ja es podran celebrar competicions esportives, aquestes hauran de ser a porta tancada o amb limitació d’aforament, i el patinatge no es planteja tornar sense públic. El director tècnic i artístic del CPA Olot, Ricard Planiol, i l’entrenadora, Ester Fàbrega, són molt clars: “No tindria cap sentit”.


El que encara no és oficial és la cancel·lació del Mundial, que World Skate encara manté per a l’octubre a Asunción (Paraguai). De totes maneres, tant la federació paraguaiana com els equips ja fa dies que tenen assumit que no es podrà fer, i ara encara menys després de l’anul·lació de l’Europeu. El patinatge artístic en grups de xou, doncs, no tornarà fins al 2021, com a molt aviat. Es nega a fer-ho sense la seva gent a la graderia.

Repetir el ‘Trampa mortal’

La cancel·lació de la temporada internacional omple encara més de raons al Club Patinatge Artístic Olot en la seva idea de repetir les coreografies la temporada que ve. Ricard Planiol i Ester Fàbrega no volen llençar a les escombraries tota la feina que han fet amb el ‘Trampa mortal’, un ball que havia funcionat molt bé a la pista, i tenen la il·lusió de portar aquest treball a l’Europeu i al Mundial. Ara ja saben que haurà de ser l’any que ve.

Respon