L'exposició ‘Llibres prohibits' s'atura una setmana a Argelaguer

Des d’avui i durant una setmana a Argelaguer es podrà visitar l’exposició ‘Llibres prohibits’. Una oportunitat per descobrir totes aquelles obres que estaven amagades. La mostra provoca una reflexió sobre fins a quin punt és lògic controlar el que llegeix la societat. A més, els espectadors que la visitin també podran conèixer la nova sala de lectura d’Argelaguer. 

Una imatge de l’exposició itinerant sobre llibres prohibits (clam.cat) 

 

L’exposició ‘Llibres prohibits’ va néixer a la fira batejada amb el mateix nom i a partir d’aquest moment va començar a rodar per diferents localitats catalanes. El seu èxit ha provocat que sigui una mostra amb molta demanda i per això només estarà una setmana a Argelaguer. És una exposició que tendeix a sorprendre a tot aquell que la visita perquè acaben descobrint molts llibres que, sense raó aparent, estaven censurats i fins i tot alguns és sorprenent, com és el cas de la Bíblia. Per tal que el públic entengui el per què han estat censurats hi ha tota una sèrie d’explicacions que ho contextualitzen i expliquen detalladament.

 

No només la Bíblia, també hi ha llibres infantils i fins i tot un de Mercè Rodoreda. Rius convida al públic a reflexionar sobre temes que han estat històricament molt perseguits, com és el cas de la sexualitat i, en canvi, hi ha hagut d’altres realment greus que no havien patit la censura.

 

Una sala de lectura en creixement

‘Llibres prohibits’ es la primera mostra que es farà a la sala de lectura d’Argelaguer un cop ha estat renovada. Des de fa pocs mesos que està inclosa dins de la Xarxa de Biblioteques de Girona. Això comporta que la sala gaudirà de novetats, com per exemple incorporacions tecnològiques que permetran als usuaris  demanar llibres a altres biblioteques de la xarxa.

Respon