L’extresorer de CDC i el constructor Sumarroca es neguen a declarar pel 3% i l’exdirector de Gisa defensa la seva gestió

El jutge els va citar aquest dimecres per les presumptes irregularitats en les concessions de contractes, entre els quals hi hauria el servei d’escombraries de l’Ajuntament d’Olot.

 


El jutge De la Mata no ha adoptat mesures cautelars i preveu prendre declaració a les constructores durant aquest dijous i divendres. Mentrestant, aquest dimecres l’extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya, Daniel Osàcar, i el president de la constructora Teyco, Jordi Sumarroca s’han negat a declarar davant el jutge de l’Audiència Nacional. De la Mata els havia citat com a imputats en el marc de les investigacions del cas del 3% de suposat finançament il·legal de CDC.

El també imputat Josep Lluís Quer, exdirector de Gisa, ha respost únicament les preguntes de la defensa i ha negat cap mena d’irregularitat en la seva gestió. Tots tres han sortit de l’Audiència Nacional sense mesures cautelars.

Les d’aquest dimecres han estat les primeres citacions d’una vintena que tindran lloc fins divendres. Per l’Audiència passaran representants de les constructores Teyco, representants d’Urbaser, la Fundació ACS, el Grup Soler, o Copisa, entre altres empreses.

Entre les administracions on hi hauria hagut irregularitats en les concessions de contractes públics hi ha l’Ajuntament d’Olot, per un contracte de l’any 2011 de recollida de residus per valor de 2,5 milions d’euros.

Respon