L’Hospital d’Olot arrela el projecte ‘Un nadó, un arbre’ amb les primeres vuitanta famílies

Aquest dimecres, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, els nadons nascuts al centre garrotxí des del mes de novembre han pogut plantar l’arbre que se’ls va entregar el dia del seu naixement. El projecte vol connectar els infants amb la natura i està impulsat per la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica. 

Foto: Pau Masó


 

Tenir un fill, plantar un arbre i escriure un llibre. Aquest dimecres, una vuitantena de famílies ja hauran complert les dues primeres premisses. Des del novembre, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha entregat un plançó de roure a cada nadó que ha nascut en el marc d’un nou projecte anomenat ‘Un nadó un arbre’. I ara, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, el centre ha convidat les famílies a plantar l’arbre al bosquet que hi ha al costat de l’equipament. La iniciativa ha tingut la resposta de la majoria de 120 famílies que han donat a llum els últims sis mesos. El director de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica, Ferran Campillo, explica els beneficis que pot tenir el projecte.

El bosquet, un espai més de l’hospital

El projecte ‘Un nadó, un arbre’ s’impulsa juntament amb l’Associació Naturalista de la Garrotxa i amb la finalitat de consolidar el bosquet com un espai més de l’hospital. Així ho afirma el gerent del centre garrotxí, Josep Maria Padrosa.

 

El bosquet de l’Hospital d’Olot està ubicat just al costat de l’accés principal del centre i té la particularitat que és una de les poques rouredes de roure pènol que queden a Catalunya. A la tardor s’hi farà una nova plantació amb els nadons i els plançons que hagin nascut fins llavors.

Respon