L'Hospital d'Olot assumirà la cirurgia amb ingrés de Campdevànol

Des d’ara totes les cirurgies amb ingrés que s’hagin de fer a l’Hospital de Campdevànol es faran a Olot. Es crea el nou Servei Territorial de Cirurgia entre els dos centres per suplir la falta de metges. D’aquesta manera, l’Hospital de la Garrotxa es consolida cada vegada més com un centre de referència pels habitants de la comarca veïna. La mesura també permetrà a l’Hospital d’Olot disposar d’un equip de set cirurgians i no sis com fins ara, perquè incorporarà a les seves files el que hi ha a Campdevànol. 

Els metges que han presentat el Servei de Cirurgia General de la Garrotxa i el Ripollès. Foto: ACN

El mes vinent està previst que entri en funcionament el nou Servei Territorial de Cirurgia General de la Garrotxa i el Ripollès. S’acaba la possibilitat d’enviar els pacients de Campdevànol a Vic com fins ara i es reforça el paper del centre garrotxí. Es preveu que l’Hospital d’Olot faci més d’un centenar d’altes de cirurgia general de pacients de l’àrea de Campdevànol, un 40% dels quals són patologies urgents. Ara bé, els estudis preoperatoris i les visites postoperatòries que se’n derivin, es continuaran duent a terme a l’hospital del Ripollès. Segons ha detallat el gerent territorial del CatSalut a Girona, Miquel Carreras, la creació del nou servei està lligat a la decisió d’un “canvi de fluxos” dels pacients del Ripollès.

Des del CatSalut també han explicat que “no es tanca la porta” a l’hospital de Vic. De fet, els pacients que vulguin continuar-hi anant i que ja tinguin operacions programades, podran mantenir-les en funció de les possibilitats. Tots ells seran informats de la opció d’anar a Olot o a Girona. La previsió és que, un cop consolidat l’equip territorial de cirurgia, es treballi per millorar l’atenció d’altres especialitats, com ara l’oncologia i, més endavant la urologia amb el mateix objectiu. El director mèdic de l’hospital d’Olot, Jaume Heredia, ho ha valorat com a una “oportunitat” per seguir treballant en xarxa sumant efectius.

Per la seva banda, el director mèdic de Campdevànol, Antonio Radovan, ha assegurat que és un pas “il·lusionant” i que l’adaptació serà senzilla.

Durant el 2018, l’hospital de Vic va registrar 280 altes de pacients del Ripollès i el Trueta unes 300 més incloent totes les especialitats. Amb la posada en marxa del nou Servei Territorial de Cirurgia General a partir de l’octubre, l’Hospital de Campdevànol i el d’Olot mantindran les intervencions programades de cirurgia major ambulatòria i les de cirurgia menor així com les consultes externes dels usuaris de les respectives comarques.

Respon