En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

L’Hospital d’Olot busca professionals

Ara mateix l’equipament veu com la falta d’especialistes limita l’activitat del centre i el seu creixement
| 22 de febrer de 2018
L’Hospital d’Olot busca professionals

Ara mateix l’equipament veu com la falta d’especialistes limita l’activitat del centre i el seu creixement. Cardiòlegs, oftalmòlegs, rehabilitadors, ginecòlegs i metges d’urgències són els perfils més buscats per l’hospital garrotxí. Les jubilacions i la fugida de personal en altres centres fa que no es pugui comptar amb la plantilla que es voldria. 


Ara com ara a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa hi treballen 500 persones, però no són suficients per a la dimensió del centre. En algunes de les àrees hospitalàries no hi ha relleu assegurat i si es dona alguna baixa s’ha de cobrir amb personal no especialitzat. Aquesta és la principal raó perquè l’Hospital d’Olot busqui de forma insistent tot tipus de professionals. Els perfils més urgents són rehabilitadors, oftalmòlegs, cardiòlegs, ginecòlegs i metges d’urgències. Ho explica el gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Josep Maria Padrosa: "En aquest moment estem buscant places de rehabilitador, oftalmòlegs i un o dos ginecòlegs".

No hi ha prous substituts

Els principals motius de la falta de personal són les jubilacions i la marxa de professionals a altres centres de més rellevància com l’Hospital Bellvitge de Barcelona. Aquesta casuística també afecta altres centres catalans, cosa que provoca que entre hospitals es disputin els especialistes. Padrosa admet que aquesta problemàtica limita l’activitat del centr: "Si tenim baixes, podem aguantar un temps demanant als altres que facin més, però si els altres no poden fer més o és una especialitat única, no podràs fer-la"

"De moment, tenim poc impacte"

Serveis com l’oftalmologia no han pogut créixer tot el que es voldria o la rehabilitació ha quedat amb un sol especialista. Un altre exemple és ginecologia: en aquest cas augmenta la demanda i els especialistes estan arribant a la seva edat de jubilació. SI no hi ha relleu l’àrea no podrà créixer com es preveu. Aquestes i altres àrees es troben actualment al límit i segueixen l’activitat amb col·laboracions d’altres centres. Malgrat aquesta situació, el gerent de l’Hospital d’Olot assegura que no hi ha afectació en el servei i tampoc s’ha generat llista d’espera.

L’Hospital d’Olot dedica més del 60% del seu pressupost en la despesa de personal. De les 500 persones que hi treballen un 80% són dones i la gran part infermeres.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum