L’Hospital d’Olot demana mig miler de tests de detecció del coronavirus

No se saben quina sensibilitat tenen ni si arribarà tota la comanda completa. Es tracta de la primera vegada, des que va començar la pandèmia, que Salut ha preguntat al centre quants testos necessitaria. Si arriben, s’utilitzarien per al personal sanitari i reforçar algunes residències.

Els tests aniran destinats principalment a personal sanitari i geriàtrics (Martí Albesa)

Després de gairebé un mes de confinament, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha pogut fer la primera comanda de tests de coronavirus. Es tracta d’una partida de 500 proves que es repartiran entre el mateix hospital i alguns geriàtrics. Tot i això, el seu director mèdic, Jaume Heredia, assegura que no saben ni de quin tipus són ni quants arribaran. Són declaracions a Ràdio Olot.

L’Hospital d’Olot espera que aquest sigui el primer pas per fer més comandes similars en un futur. Heredia reconeix que amb mig miler de tests no n’hi ha prou per fer la prova a tot el personal que ho necessitaria. Tot i això, assegura que amb ells podrien començar a tenir informació per definir noves estratègies.

Des de fa dues setmanes, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa espera l’arribada dels testos. Justament fa pocs dies es va anunciar des del Ministeri de Sanitat que arribarien a Catalunya 180.000 proves ràpides de covid-19. Tot plegat, ha de servir per marcar també l’estratègia del desconfinament.

Respon