L’Hospital d’Olot ja ha començat a equipar el quart quiròfan

La nova sala d’operacions està al 50% i des del centre confirmen a aquesta emissora que es posarà en funcionament aquest any. De moment s’han iniciat tres licitacions dels equips per un valor de 173.000 euros. Encara faltaran dues licitacions més. 

Imatge d’un dels actuals quiròfans de l’Hospital d’Olot (hospiolot.com)


Tal com va avançar Ràdio Olot, aquest 2019 l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa inaugurarà un nou quiròfan. Serà el quart. Ja des d’inici d’any el centre ha posat fil a l’agulla per tenir-ho tot a punt com més aviat millor. De fet, el projecte ja està al 50% i ja s’han fet diferents licitacions per contractar l’equipament que anirà al quiròfan. Ho explica el director mèdic de l’Hospital, Jaume Heredia, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Fins ara s’han iniciat tres processos de licitació. Un per un equip d’ecografia d’alta gamma, una taula quirúrgica i un altre per un equip d’anestèsia i equips de monitoratge. Tots ells estan valorats en uns 173.000 euros. Heredia diu que faltaran dues contractacions més.

 

L’Hospital d’Olot té actualment tres quiròfans en actiu, però pot arribar-ne a tenir cinc. De moment, aquest 2019 s’obrirà el quart, fet que permetrà millorar l’atenció i les llistes d’espera. Actualment el temps d’espera per una operació a l’Hospital d’Olot no supera els 6 mesos que marca el Departament de Salut. Les operacions que més es fan esperar són les articulars. Segons les últimes dades de l’any 2017, cada dia es fan 18 operacions de mitjana a l’Hospital d’Olot.

Respon