L'Hospital d'Olot ja ofereix el servei de diàlisi

Des d’avui, una vintena de garrotxins s’estalviaran haver d’anar fins a Girona per fer diàlisi. Ara l’Hospital d’Olot ja té la maquinària i el lloc disponible per a fer-ho a les noves instal·lacions. Amb la posada en marxa d’aquest servei s’acaba el desplegament de millores a curt termini que havia de permetre el nou edifici.

Hospital d'Olot (Jordi Altesa)

Fins ara, les persones que necessitaven sotmetre’s a diàlisi havien d’anar a la Clínica de Girona i a partir d’avui ho poden fer a l’Hospital Comarcal de la Garrotxa. Els beneficiats, segons calcula el Patronat, són una vintena de persones que almenys s’estalvien les gairebé dues hores de trajecte. Una millora que és possible perquè el nou edifici de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa té espai suficient i adequat, de la mateixa manera que es va poder posar en marxa el servei d’oncologia. Diu el president del Patronat, Mia Corominas, que l’espai està en plenes condicions i que, des que ha estat a punt, l’han volgut posar en marxa encara que fos ple agost.

El trasllat de l’Hospital del centre de la ciutat als afores no ha repercutit com es temia en una baixada de les atencions sinó que han augmentat. Per això, el Patronat ja vol revisar el finançament que rep del Servei Català de la Salut perquè les previsions a la baixa no s’estan complint i atenen a més urgències i fins i tot parts.

De fet, l’any passat hi va haver 430 naixements i una mitjana de 90 urgències diàries. Amb l’arribada de la diàlisi a l’Hospital Comarcal, el Patronat del centre dóna per acabat el desplegament de les millores a curt termini que permetia el nou edifici ubicat al Pla de Dalt.

El nou espai de diàlisi de l’Hospital d’Olot està previst que tingui la visita aquest divendres del conseller de Salut, Toni Comín.

Respon