L’Hospital d’Olot podria tenir una unitat de cures intensives en un termini màxim de cinc anys

És un dels objectius que es plantegen els responsables del centre atès l’augment d’intervencions delicades que han estat duent a terme des del canvi d’ubicació. Les possibilitats d’espai de les noves instal·lacions garanteixen aquests i altres serveis de nova creació com el tractament de la incontinència anal. 


El 2017 es tanca amb un creixement exponencial d’usuaris i de proves realitzades a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Més de 1500 persones s’han sotmès a algun tipus de cirurgia sense ingrés, gairebé un 78 per cent més que al 2016. La cirurgia menor ambulatòria també ha crescut exponencialment, així com els parts o els diferents serveis d’hospital de dia. Paral·lelament, 2473 persones han passat pel tac, això suposa un 9’5% més en comparació amb un any enrere.

Les dades posen de manifest que el canvi d’emplaçament del centre sanitari ha permès millorar considerablement tots els serveis i incorporar-ne de nous: la tomografia de coherència òptica que permet fer fotografies de la retina i del segment anterior de l’ull, l’Eco ginecològic, que fa ecografies amb un equip d’última generació, un millor servei en digestologia o la cirurgia pediàtrica són només alguns exemples. Però on queda més clara la necessitat és en l’hemodiàlisi: en 16 mesos 43 pacients han evitat haver-se de desplaçar fins a Girona o Figueres per fer-se tractament, segons el gerent de l’Hospital, Josep Maria Padrosa:

 

Però això no és tot perquè la implantació del programa Fast-Track ha permès millorar considerablement les intervencions d’implants de la pròtesi de genoll i maluc, millorant el control del dolor, disminuint el sagnat i reduint l’ingrés hospitalari. En matèria ginecològica, creix cada vegada més l’interés per venir a parir a Olot. Aspectes com les cesàries programades amb acompanyant, la unitat de salut mediambiental pediàtrica o la sensibilitat en les diferents modalitats de parts han fet créixer la demanda provinent de totes les comarques del voltant. Josep Maria Padrosa destaca l’èxit dels nous serveis. Assegura que, d’aquesta manera, s’evita que els pacients marxin de la Garrotxa:

 

La qualitat assistencial de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va acompanyat d’una infraestructura i d’unes instal·lacions que donen una gran versatilitat al centre. Per aquest motiu, des de la direcció en volen treure el màxim rendiment possible. Entre les especialitats que s’han marcat poder acollir en un termini breu de temps hi ha el tractament de la incontinència anal i les operacions d’esquena:

 

L’augment de les operacions delicades obre la possibilitat que Olot pugui tenir una unitat de cures intensives que, a falta de determinar el grau que podria tenir, donaria al centre més capacitat per avançar en aquest sentit i evitaria el trasllat de pacients a hospitals més grans:

 

L’Hospital d’Olot està pensat per donar servei a una comarca amb una població de 76.000 habitants quan a la Garrotxa n’hi ha tant sols 56.000. El centre dóna feina a més de 400 persones i és la segona empresa que genera més ocupació de tota la zona. Té un pressupost anual de 31 milions d’euros, la qual cosa vol dir que mantenir-lo obert cada dia en val 82 mil. Com més serveis pugui oferir, més rendibilitat es podrà treure al centre que, en només tres anys, ja s’està convertint en tot un referent en serveis com la ginecologia, entre d’altres. I una última dada curiosa: la cuina de l’Hospital d’Olot és la quarta de tot Catalunya més ben valorada pels usuaris.

One Response to “L’Hospital d’Olot podria tenir una unitat de cures intensives en un termini màxim de cinc anys”

  1. Manel Castanyer pagés

    Jo, faig servir per la meva mala salud l’hospital i amb trobo que sempre estic molt bent atés, per qualsevol malaltia que Jo, pugui tenir. Es un molt bon hospital.

    Respon

Respon