L’Hospital d’Olot preveu arribar a una “nova normalitat” abans del mes de juny

El centre també ha dissenyat el seu pla de desescalada que acabarà amb un escenari “diferent al del febrer”. No es podrà tornar enrere i en aquest futur immediat s’aprofitaran algunes de les mesures que s’estan aplicant a conseqüència del coronavirus.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa segueix caminant cap a una “nova normalitat” (Pau Masó)

El pla de desescalada de l’Hospital d’Olot avança més de pressa que el que el govern espanyol ha dissenyat per a tota la societat i podria estar acabat en qüestió de dies, previsiblement abans del mes de juny. La tendència en les últimes setmanes ha estat positiva i prova d’això és que tant els ingressos com les defuncions per coronavirus han anat a la baixa. S’ha anat recuperant gradualment l’activitat a les consultes externes i la setmana passada, a més, vam conèixer que tota la plantilla del centre olotí tornava a estar operativa després que 80 sanitaris superessin la malaltia. L’Hospital d’Olot es prepara ara per a “una nova normalitat”, que, segons el seu director mèdic, Jaume Heredia, poc tindrà a veure amb la que hi havia abans del coronavirus.

 

L’Hospital d’Olot s’ha hagut de readaptar i ha introduït noves formes de treball assistencial, per via telemàtica, per trucades telefòniques o presencialment amb equips de protecció individual. Algunes es mantindran en la “nova normalitat”. Quan s’hi arribi, la intenció del centre és modular el volum d’assistències i evitar així una forta càrrega d’activitat. Jaume Heredia ho explica d’aquesta manera.

 

Durant la crisi del coronavirus, l’Hospital d’Olot ha pogut fer més del 65% de les consultes externes que tenia previstes. Ara està estudiant com recupera el 35% restant que no ha pogut atendre. Per això, diu Jaume Heredia, una de les solucions pot ser derivar alguns casos, sempre que sigui possible, als centres d’atenció primària.

Respon