L’Hospital d’Olot preveu començar a vacunar els seus sanitaris aquesta setmana

El centre ho havia de fer aquest dilluns, però el subministrament de vacunes s’ha retardat. La vacunació a les residències continua en marxa i ja s’han vacunat més de 300 persones a la comarca, entre treballadors i usuaris. 

Foto: Pau Masó


Salut vol prémer l’accelerador i, abans del que es preveia fa uns mesos, ja s’ha començat a vacunar els sanitaris. Des de la setmana passada Catalunya ja posa vacunes a tot el col·lectiu de metges, infermers i treballadors dels hospitals i centres d’atenció primària. Aquesta setmana està previst que l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa comenci la vacunació del seu personal. En principi, les dosis havien d’arribar aquest dilluns, però l’entrega s’ha retardat. Pels sanitaris la vacuna ha de ser una ajuda per recuperar rutines i processos de treball que hi havia abans de la pandèmia. Ho deia en una entrevista fa pocs dies el director dels Centres d’Atenció Primària de l’institut Català de la Salut a la Garrotxa, Josep Lluís Nicolau.

 

A l’Hospital d’Olot hi ha més de 400 treballadors. La vacunació és voluntària i és possible que per voluntat o incapacitat alguns no se la puguin posar. La vacunació als CAP, de moment, està sent més lenta: fins ara a la demarcació només s’ha començat a subministrar Sarrià de Ter. Segons Nicolau, és un “orgull” que la vacuna s’hagi pogut fabricar amb tan poc temps.

 

A l’espera que aquesta setmana comenci la vacunació als sanitaris de l’Hospital d’Olot, les residències de la Garrotxa segueixen el seu procés. Ja s’han vacunat 301 persones de covid 19, entre residents i treballadors de centres de la comarca. Residències com el Mirador del Puigsacalm de la Vall d’en Bas, La Tardor i Edat 3 d’Olot han estat de les primeres. A hores d’ara, el ritme mitjà de vacunació a la Garrotxa és d’una trentena de persones al dia.

 

Respon