L’Hospital d’Olot torna pràcticament a l’activitat d’abans de la pandèmia

El centre confirma que s’han recuperat gairebé totes les proves i processos, i el ritme ja és com el de l’estiu de l’any passat. Únicament queden per recuperar proves diagnòstiques que requereixen aerosols. Malgrat la normalitat, el centre ha limitat les visites per evitar contagis.

L’Hospital d’Olot recupera l’activitat del mes de març (Martí Albesa)

Des de fa uns dies, l’Hospital només permet que les visites siguin d’una persona i d’un màxim de 60 minuts. També s’han marcat horaris de visites a la majoria d’àrees d’hospitalització. I només en pacients dependents, cures pal·liatives o menors d’edat s’adapten les mesures a cada situació. La cap d’Infermeria de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Carme Pastor, ho explica als micròfons de Ràdio Olot.

 

L’objectiu de l’Hospital és la prevenció. I per això, en un principi, no es permet visitar els pacients ingressats per coronavirus, si no és per un comiat. Ara mateix, la unitat d’hospitalització de covid-19 segueix a nivells baixos de pacients. Una situació que ha permès tornar al ritme habitual que tenia el centre abans de la pandèmia. Pastor afirma que s’ha recuperat pràcticament tota l’activitat.

 

Tot i tenir personal de vacances, l’Hospital compta amb tota la plantilla i això fa que la sensació torni a ser com la de l’estiu de l’any passat. El que sí que ha canviat és l’activitat telemàtica. Des de l’inici de la pandèmia l’Hospital ha reforçat aquesta via i segueix treballant perquè els pacients s’acostumin a relacionar-se amb el centre a través del telèfon o el correu electrònic.

Respon