L’hostaleria garrotxina es manifesta a Girona: “Volem treballar!”

Ho ha fet juntament amb la resta de restauradors gironins convocats per la Federació d’Hostaleria. El sector sosté que se’ls ha tancat de manera “arbitrària”, que són segurs i que se’ls està abocant “a la ruïna”. A la manifestació, on han participat centenars de persones, també s’hi han sumat els centres d’estètica de la demarcació.

Foto: ACN


Clam unànime i històric de l’hostaleria garrotxina i gironina contra les noves restriccions per la covid-19. Per primera vegada, el sector ha sortit al carrer en una protesta conjunta a Girona. A la manifestació hi ha participat l’Associació d’Hostaleria de la Garrotxa i s’ha reclamat que s’instauri el toc de queda perquè el sector pugui reobrir. El president de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines és Antonio Escudero.

 

Vestits amb uniformes o de carrer, fent sonar cassoles i amb cartells de protesta, centenars de treballadors i empresaris del sector s’han concentrat davant la Delegació del Govern de Girona. Allà s’ha llegit un manifest on s’ha defensat que els restaurants són llocs segurs i que es troben en una situació tràgica i d’alarma extrema. Escudero ha recordat que, si les restriccions no es reverteixen, hi haurà un 20% dels locals que desapareixeran.

 

Foto: ACN


La protesta de l’hostaleria gironina ha coincidit també amb una altra: la del sector de l’estètica. Davant la Delegació del Govern les esteticients han desplegat cartells individuals amb lemes com ‘Som espais segurs’, ‘Volem treballar’. Segons la Policia Municipal de Girona, la protesta de l’hostaleria i l’estètica gironines ha aplegat unes 300 persones. Hi han participat, per primera vegada de manera conjunta, els onze gremis que formen la federació.

Respon