L’Institut de Cultura d’Olot demana que també es creïn ajudes per als artistes locals

La direcció de la institució explica a aquesta emissora que s’estan estudiant accions amb l’equip de govern de la ciutat. Asseguren que caldrà ajudar aquelles companyies, distribuïdors o artistes de la mateixa manera que també s’ajuden els comerciants de la ciutat.

Un dels espais de l’exposició de Xavier de Torres, cancel·lada pel coronavirus (Olot Cultura)

La voluntat de l’Institut de Cultura d’Olot és que els creadors locals “no quedin absents” de les ajudes que pugui oferir l’Ajuntament per la crisi del coronavirus. El director de l’ICO, Ricard Sargatal, diu a Ràdio Olot que estan treballant amb l’equip de govern.

 

A la ciutat d’Olot, a més dels artistes professionals també hi ha molts creadors amateurs. Segons Sargatal, aquest sector podria recuperar-se molt més ràpid.

 

Precisament la programació cultural del primer semestre de 2020 apostava per la producció local, però artistes com Xavier de Torres o Dolors Rusiñol han vist com les seves exposicions quedaven a les fosques d’un dia per altre. A més també s’ha suspès Cantània, el Tots Dansen i les exposicions i obres de l’Escola Municipal d’Expressió.

Respon