La llar d'infants de Tortellà veu la llum al final del túnel

L’Ajuntament és “optimista” per obrir-la com a centre de suport familiar a mitjans del curs que ve. En els últims mesos, ha topat amb dos problemes que ara té gairebé solucionats: per una banda, l’edifici no constava al registre de la propietat i, per l’altra, com que no hi havia govern a Catalunya, tampoc no hi havia un interlocutor polític a qui demanar el canvi d’ús, que depèn de la Generalitat. 

L’edifici, a dia d’avui (David Planella)

De ser una llar d’infants fantasma a ser un centre de suport familiar real. És el canvi que farà en els propers mesos un edifici de Tortellà que està construït des de fa vuit anys i que ara l’Ajuntament preveu obrir a mitjans del curs que ve. Era fantasma perquè ni tenia nens –mai ha actuat com a llar d’infants; només ha acollit el casal d’estiu– ni tan sols constava com a edifici al registre de la propietat. L’alcalde de Tortellà és Rafael Domínguez.


En els últims dos mesos i mig, l’Ajuntament de Tortellà ha fet tots els tràmits burocràtics per afegir-lo al registre. Ara, aquesta feina ja està feta i el camí pot continuar tal com estava previst. L’equip de govern té decidit obrir la llar d’infants com a centre de suport familiar. Això vol dir que l’edifici tindrà una part de llar d’infants, amb nens i nenes de 0 a 3 anys, però que també serà un espai de lleure, que podrà servir per acollir activitats, com ara les de dinamització, les extraescolars o les d’estiu.


El canvi d’ús, a prop

L’equip de govern anterior, amb Joaquim Pagès al capdavant, va acabar de construir la llar d’infants el 2012, però no la poder obrir perquè, amb la crisi, la Generalitat va deixar d’aportar les subvencions per als nens. Al 2015, ja amb Rafael Domínguez com a alcalde, Tortellà es va replantejar per què havia de servir l’edifici i la conclusió és que ha de ser un centre de suport familiar. Però l’ús és de la Generalitat –encara li queden vuit anys– i, per això, l’Ajuntament n’ha demanat el traspàs. El govern català ja li ho ha acceptat, però ho ha fet de paraula i Domínguez ho vol tenir per escrit.


Fins fa no gaire, sense govern a Catalunya, l’Ajuntament de Tortellà s’havia trobat que no tenia un interlocutor polític a qui demanar el canvi d’ús. Per això, ara l’equip de govern ja veu la llum al final del túnel. Sap que no podrà obrir al setembre i que els terminis s’allargaran una mica més, però confia que a mitjans de curs el nou centre de suport familiar, amb llar d’infants inclosa, pugui obrir les seves portes. Ara, el proper pas és treure el projecte a licitació.

Respon