Lliurona demana una escola nova després de 27 anys amb barracons

L’Ajuntament d’Albanyà s’ha reunit amb els serveis territorials d’Ensenyament i està a l’espera d’una visita sobre el terreny. L’espai on hi ha actualment els mòduls prefabricats és de propietat privada i la concessió s’acaba d’aquí a tres anys. Des del consistori remarquen el paper que té l’escola per mantenir viu el poble. Actualment hi ha 14 alumnes que hi van classe.

L’escola de Lliurona (Ajuntament d’Albanyà)

La situació que viu Lliurona amb l’escola ha trencat generacions. Els barracons que hi ha des de fa 27 anys han vist passar pares i fills. Després de tot aquest temps, l’Ajuntament d’Albanyà (terme municipal de Lliurona) ha engegat contactes amb el Departament d’Educació per canviar la situació. Demanen una escola nova i estan a l’espera d’una visita dels serveis territorials. L’alcalde d’Albanyà és Joan Fàbregas, en declaracions Ràdio Olot.


Des de Lliurona veuen necessària la construcció d’una escola nova per ajudar a l’arrelament de la població al territori. Fàbregas diu que faran pressió per aconseguir-ho i que l’escola també és un element vertebrador per al paisatge.


La concessió dels terrenys on s’ubiquen actualment els barracons caduca d’aquí a tres anys. Esperen que amb aquest temps es pugui aconseguir el compromís d’Ensenyament. El consistori d’Albanyà disposa d’uns terrenys a la zona del cementiri on ubicar la nova escola de Lliurona. Actualment, unes 70 persones viuen a la zona i uns 14 alumnes fan ús de l’escola.

Imatge: Ajuntament d’Albanyà

 

Respon