Lluèrnia descarta, de moment, celebrar-se en dos dies

Els organitzadors diuen a Ràdio Olot que “se senten còmodes” amb el format actual i que suposaria uns costos molt més elevats. El festival de la llum i el foc d’Olot ha despertat interès d’altres certàmens i ja és conegut més enllà de Catalunya. Per altra banda, Lluèrnia suposarà un cap de setmana d’alta ocupació turística a la Garrotxa. S’ompliran més d’un 70% dels allotjaments garrotxins. 

Aquest 2019 el festival arriba a la setena edició (Pau Masó)


L’impacte del festival olotí cada vegada és més agosarat a la ciutat i la comarca. Des de Turisme Garrotxa assenyalen que aquest cap de setmana hi haurà un 72% d’ocupació turística a la comarca i des de l’Associació d’Hostalatge confirmen que molts restaurants de la capital garrotxina penjaran el cartell de complet. Però l’escalfor de LLuèrnia no es queda entre volcans, els organitzadors asseguren que ja s’ha donat a conèixer més enllà de Catalunya. El director del festival és Pep Fargas en declaracions a Ràdio Olot.

 

Malgrat l’èxit de Lluèrnia en les seves set edicions, l’organització no es planteja fer canvis dràstics. Un d’ells seria passar a celebrar el festival en dos dies. Fargas, però, assegura que, de moment, no s’ho plantegen.

Foto: Anna Costa


Els consell bàsics

A poques hores perquè comenci el festival, el seu director dona alguns consells als visitants. Un d’ells és deixar el cotxe a casa o aparcar al pàrquing gratuït que s’habilitarà a l’Antiga Estació.

 

Fargas també aconsella descarregar-se l’aplicació de Lluèrnia per guiar-se durant el recorregut i sopar en alguna de les parades de menjar ràpid que oferirà el festival.

 

Les 10 instal·lacions que no et pots perdre de Lluèrnia

Respon