Lluèrnia manté viva la flama malgrat el coronavirus i es farà durant 43 dies

Ho fa adaptant l’edició d’enguany a la situació actual. El festival arribarà a nous indrets d’Olot i s’allargarà durant 43 dies amb diferents propostes: del 17 d’octubre al 28 de novembre. Enguany, els arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner seran els hortolans de la llum. La reivindicació de l’espai serà un dels pilars artístics d’aquesta edició.

El festival Lluèrnia es reinventa (Pau Masó)

Amb sis hores de durada, Lluèrnia era un dels festivals més efímers de l’estat. Enguany, perd aquesta condició per adaptar-se a les mesures anticovid. Durarà 43 dies i sortirà del centre d’Olot per arribar a nous espais com els voltants del riu Fluvià o el Parc Nou. D’aquesta manera, es pretén evitar aglomeracions i escalonar les visites a les diferents instal·lacions. Tot plegat ho explica el seu director Pep Fargas.

 

El Lluèrnia començarà el 17 d’octubre i s’acabarà el 28 de novembre. Un dels fils conductors del festival serà la reivindicació de l’espai i la pèrdua d’activitats als carrers. L’estudi d’arquitectura Unparelld’arquitectes, que ha estat escollit hortolans de la llum d’aquesta edició, ho demostraran amb una instal·lació a les fonts de Sant Roc. Ho explica un dels seus integrants, Guillem Moliner

 

Una de les altres novetats és que el festival tindrà un acte d’obertura i clausura. En total, s’han preparat una vintena d’accions entre exposicions, instal·lacions i diferents actes. Ràdio Olot tampoc hi faltarà proposant unir llum i so a través de les seves ones.

Respon