Lluis Llach diu a Olot que utilitzar la catalanofòbia per aconseguir rèdits electorals “ha trencat Espanya”

Ho ha dit en la presentació del Consell Assessor per fer un debat constituent. Davant tots els alcaldes, ha explicat el projecte que ha de servir per traçar les línies de futur del país i mantenir viu el moviment ciutadà.

Trobada dels alcaldes garrotxins amb Lluís Llach (@ccgarrotxa)


Ha estat un encàrrec personal del president de la Generalitat, Quim Torra, a Lluís Llach que s’està reunint no només amb alcaldes sinó també amb moviments socials independentistes. Lluís Llach considera que aquest projecte s’ha de fer des dels alcaldes perquè són els que tenen contacte directe amb la gent i creu que només així s’aconseguirà fer un país integrador.

 

Preguntat per la falta de lideratges, Lluís Llach ha reconegut que el país està mancat de líders polítics perquè els que ho són estan empresonats. Està convençut que si en surten de nous, el país els reconeixerà, però creu que per fer-ho, els partits polítics haurien de pensar més en clau de país.

“No puc concebre que un intel·ligent sigui feixista”

El cantautor de Verges considera que la llibertat d’expressió no està pitjor ara que durant la dictadura perquè llavors es matava a la gent que pensava diferent. En canvi, creu que l’autocensura dels mitjans de comunicació de l’Estat sí que és molt pitjor que llavors. Assegura que si VOX té possibilitats d’avançar és perquè s’hi està treballant des de fa 25 anys.

 

Després de reunir-se a Olot amb els batlles en el Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal, Lluís Llach s’ha reunit aquest dijous al vespre amb representants del món associatiu i entitats independentistes per explicar-los què és el Consell Assessor per fer el debat constituent.

 

Respon