Lluís Riera: “Som una corretja de transmissió d'allò que faci el carrer”

Fomentar la participació ciutadana i fer pedagogia per impulsar-la és un dels objectius de la CUP aquests propers quatre anys. El seu candidat, Lluís Riera, també va exposar ahir a l’entrevista a Ràdio Olot que volen replantejar la selecció dels balladors de la faràndula i el model de cultura popular que té la ciutat. 

El candidat Lluís Riera als estudis de Ràdio Olot (Pau Masó)


L’organització via assembleària per decidir, gestionar i tirar endavant propostes és i serà la manera de governar de la CUP per retornar el protagonisme i la presa de decisions als olotins i olotines. Així ho va explicar el seu candidat, Lluís Riera, a l’entrevista de Ràdio Olot que durant aquests dies es fa a tots els caps de llista per l’alcaldia a la ciutat.

 

La municipalització de serveis com el transport públic, l’energia o l’aigua són d’altres propostes que la CUP porta en el seu programa electoral. Uns canvis que no pretenen executar en el proper mandat, sinó que els volen replantejar a llarg termini, garantint un canvi de model de ciutat.

Canvis a la faràndula

Un altre dels temes que es va posar damunt la taula durant l’entrevista va ser el concepte de faràndula i com accedeixen actualment els balladors. Riera va ser crític en aquest punt i va afirmar que cal un “replantejament” i fomentar la “cultura popular de barri”.

 

Lluís Riera és la primera vegada que es presenta com a candidat a unes eleccions municipals, tot i ser regidor a l’Ajuntament des de la renúncia el 2018 de Lluís Rubió. El candidat cupaire també va dir que en cas de ser escollit alcalde compaginaria les dues professions: l’alcaldia i la pastisseria.

 

Torna a escoltar l’entrevista a Lluís Riera

Respon