L’Observatori del Paisatge s’incorpora als estudis sobre la variant de la Vall i les Preses

L’entitat aportarà referències i experiències d’èxit en infraestructures fetes a llocs semblants. L’alcalde de la Vall assegura que s’han sentit escoltats i que aquesta mesura ajudarà a definir noves opcions de traçat.

L’Observatori del Paisatge aportarà referències en infrestructures similars. (Ràdio Olot)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha incorporat l’Observatori del Paisatge en el procés de redactat dels estudis informatiu i d’impacte ambiental. L’entitat s’encarregarà de donar alternatives al traçat segons qüestions hidràuliques, geotècniques o paisatgístiques. Ho farà tenint en compte casos d’èxit en infraestructures similars a la variant.

Malgrat això, Amat també recorda que encara no hi ha cap traçat definit, però que la incorporació de l’Observatori del Paisatge farà que se segueixin les línies vermelles que es van acordar i que es tingui més en compte per on passarà la variant.

L’Observatori del Paisatge és una entitat amb seu a la Garrotxa. La va crear la Generalitat l’any 2004 i té com a objectiu assessorar i donar consciència a la societat sobre el paisatge.

Respon