L'Olot aplica un ERTO als seus treballadors

L’expedient de regulació temporal d’ocupació és la mesura que han triat la majoria de clubs de Segona B per tirar endavant. A la vegada, la Federació Espanyola de Futbol els ha ofert un paquet d’ajudes. Ha posat a disposició dels clubs de Segona B i Tercera una línia de crèdit de quatre milions. També vol facilitar que els deutes que es produeixin durant el període d’inactivitat es puguin pagar més endavant.

L’última alineació de l’Olot, contra el Badalona (Nuri Marguí/UEO)

Si de per si la Segona B ja és una categoria prou complicada econòmicament, amb la crisi del coronavirus encara pot quedar més tocada. La tercera categoria del futbol espanyol es mou entre el futbol professional i l’amateur i els seus clubs pateixen especialment per sobreviure a un període indeterminat d’inactivitat i de falta d’ingressos. Per això, molts d’ells han optat per fer un ERTO, un expedient de regulació temporal d’ocupació, als seus treballadors, inclosos jugadors i entrenadors. La Unió Esportiva Olot ho ha estat estudiant a fons en els últims dies i l’ha presentat avui mateix. Ara, l’administració l’ha d’acceptar.

Les mesures de la RFEF

Mentrestant, la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha anunciat un seguit de mesures econòmiques per ajudar-los. La més cridanera, un crèdit que els clubs podrien tornar sense interessos en els pròxims dos anys. El president de la RFEF és Luis Rubiales.


Aquesta línia de crèdit de quatre milions estarà a disposició dels clubs de Segona B, però també dels de Tercera i dels del futbol sala. Amb aquestes entitats, considerades no professionals, la RFEF també vol ser flexible en cas que no poguessin pagar part dels sous dels seus jugadors durant la crisi del coronavirus.


La Federació Espanyola de Futbol també ha anunciat que en les dues properes temporades els clubs no hauran de pagar les llicències professionals dels seus jugadors i, una vegada més, ha garantit que pagarà totes les subvencions a què s’havia compromès.

Respon