L'Olot començarà la Segona B el 18 d'octubre en un subgrup íntegrament català

La data d’inici s’haurà de ratificar el 14 de setembre, sempre i quan el CSD hagi aprovat el protocol per a les competicions esportives no professionals. Els clubs catalans han quedat enquadrats en un mateix subgrup, cosa que volien evitar. El president de l’Olot, Joan Agustí, ho considera injust i recorda que la temporada passada set dels deu primers equips del grup tercer van ser catalans.

La pilota tornarà a rodar en partit oficial el 18 d’octubre, si tot va bé (David Planella)

La Segona B 2020-2021 s’ha començat a desencallar. De la reunió de la Federació Espanyola amb els presidents territorials d’aquest dilluns, n’ha sortit una data d’inici i una composició de grups. La lliga de la categoria de bronze arrencarà el proper 18 d’octubre sempre i quan aquesta data es ratifiqui el proper 14 de setembre. Caldrà que aleshores el Consell Superior d’Esports hagi aprovat el famós protocol transversal per a tot l’esport no professional —la seva idea és presentar-lo aquesta mateixa setmana i, de moment, ja se n’ha filtrat un esborrany—.

La Segona B arrencarà amb 102 equips repartits en cinc grups que, a la vegada, es dividiran en dos subgrups cadascun. Tots s’han confeccionat per proximitat geogràfica. El de l’Olot —el subgrup A del grup 3— serà d’onze equips i íntegrament català. Això vol dir que en la primera fase de la competició el conjunt de Raúl Garrido es veurà les cares, a dues voltes, amb el Prat, l’Hospitalet, el Badalona, l’Andorra, el Barça B, el Nàstic, el Lleida, l’Espanyol B, el Cornellà i el Llagostera. A la segona, els integrants d’aquest subgrup A es creuaran —encara no s’ha explicat com— amb els del subgrup B, format pels vuit equips valencians i dos balears (l’Eivissa i la Penya Deportiva).


Els catalans no volien jugar junts

La setmana passada els onze clubs catalans de Segona B van encarregar al president de la Federació Catalana, Joan Soteras, defensar la seva posició a la reunió d’aquest dilluns. Per unanimitat, tots van demanar no quedar enquadrats en el mateix subgrup. El president de la Unió Esportiva Olot, Joan Agustí, explica per què en declaracions a Ràdio Olot.


La posició dels catalans, però, ha mort a Madrid. La Federació Espanyola ha tirat pel dret i ha fet els subgrups també per proximitat geogràfica.


Tot i que no s’ha informat encara del format de la competició, aquesta temporada serà especialment important a Segona B. Serà classificatòria per a una nova categoria, l’anomenada fins ara Segona B Pro, més professional i intermèdia entre la Segona A i la Segona B de tota la vida. El fet que tots els catalans vagin a parar al mateix subgrup farà més complicat arribar-hi.

Respon