L'Olot coneixerà diumenge el seu rival a la primera ronda de la nova Copa del Rei

Serà molt probablement un equip de Segona B, perquè només tres conjunts de bronze s’aparellaran amb algun rival de Primera o Segona A. Ser al sorteig il·lusiona l’Olot. L’entrenador, Raúl Garrido, ho considera la recompensa al creixement que ha experimentat l’equip des que hi va arribar fa dos anys. 

L’última alineació de l’Olot, contra el Prat (Nuri Marguí/UEO)

La Unió Esportiva Olot és un dels 111 equips que disputaran aquesta temporada la renovada Copa del Rei. La competició del KO estrenarà un nou format, més atractiu pels aficionats i més llaminer pels conjunts modestos. La primera ronda es disputarà el 17, 18 i 19 de desembre i diumenge al migdia, quan faltarà un mes exacte, se sortejaran els aparellaments.

La mecànica del sorteig

Els equips més petits s’enfrontaran als més grans en eliminatòries a partit únic al camp dels primers. Això vol dir que els deu campions territorials —equips que l’any passat jugaven a Primera Catalana i equivalents a tot l’Estat— jugaran contra deu equips de Primera Divisió —amb les absències destacades del Barça, el Madrid, l’Atlètic de Madrid i el València, que juguen la Supercopa i no entraran a la Copa fins a la tercera ronda—. Els sis equips restants de Primera i els 22 de Segona s’encreuaran amb els 21 equips de Tercera i els quatre semifinalistes de la Copa Federació. En sobraran tres del futbol professional que s’afegiran al bombo de Segona B, format per 38 conjunts; entre ells, l’Olot.


Un rival de Segona B, el més probable

Per tant, l’equip olotí només té un 8% de possibilitats que li toqui un rival de Primera o Segona en la primera ronda. El més probable és que s’aparelli amb un altre equip de Segona B, que pot ser de qualsevol grup de l’Estat. Sigui com sigui, l’entrenador de l’Olot, Raúl Garrido, valora el fet de ser diumenge al sorteig de la Copa del Rei.


El sorteig de la primera ronda de la Copa del Rei es farà diumenge a dos quarts d’una del migdia a la seu de la Federació Espanyola de Futbol. Si l’Olot supera la primera ronda o en queda exempt (un equip no tindrà partit perquè el Reus està exclòs de la competició), ja tindrà més possibilitats que li toqui un rival del futbol professional a la segona eliminatòria, que es disputaria també en format de partit únic al camp de l’equip més petit el cap de setmana de l’11 i el 12 de gener.

Consulta tota la informació del sorteig a la circular de la Federació Espanyola.

Respon