L'Olot, davant d'una jornada clau

L’equip de Gabri depèn de si mateix per avançar dues posicions i retallar punts amb la permanència directa
| 5 de març de 2021

Pot fer un salt a la classificació. L’equip de Gabri depèn de si mateix per avançar dues posicions i, molt probablement, per retallar punts amb la permanència directa. Els olotins reben el penúltim classificat, l’Hospitalet, i el penúltim, el Prat, descansa aquest cap de setmana. A més, els dos rivals que marquen la frontera de la salvació, el Cornellà i l’Espanyol B, s’enfronten entre ells.

Imatge: Nuri Marguí/UEO

Haver golejat l’Andorra per 3-0 i haver descansat sense cap rival directe hagués guanyat ha canviat l’estat d’ànim de la Unió Esportiva Olot. Es respira més optimisme, més esperança, però l’entrenador, Gabri Garcia, diu que per sobre de tot al vestidor hi ha...

L’Olot és cuer, però aquest diumenge el penúltim descansa, el Prat, i l’equip olotí s’enfronta a l’antepenúltim, l’Hospitalet, i no només el pot atrapar a la classificació, sinó que el pot superar per goal-average. Per fer-ho ha de guanyar per almenys dos gols. D’aquesta manera quedaria igualat l’average particular (a la primera volta l’Hospi va guanyar per 3-1) i s’hauria de mirar el general, on l’Olot té set gols d’avantatge. Gabri, però, no vol mirar tan enllà. Firma l’1-0.

L’Hospitalet, que a la primera volta havia estat líder, ara és el pitjor equip del moment. Només ha sumat 2 punts dels últims 24 i pateix especialment quan juga a fora de casa. No ha guanyat a cap camp de gespa natural i ha encaixat golejades contundents, com un 6-0 contra el Barça B o un 5-0 contra el Nàstic. La setmana passada, però, va empatar 0-0 contra el mateix conjunt tarragoní, el líder, i va tornar a competir bé. Gabri no se’n fia gens, però creu que l’Olot ha de fer valer el factor camp.

L’entrenador de l’Olot no revela com jugarà el seu equip. En l’últim partit, va sorprendre cedint la pilota a l’Andorra i va aconseguir una golejada amb molta efectivitat a les dues àrees. Va defensar bé i va marcar tres gols en quatre xuts. Tampoc no avança si mantindrà l’esquema de tres centrals i carrilers. Això sí, recupera un dels seus jugadors més importants: el central Alan Baró, i tindrà maldecaps per decidir quin defensa es queda a la banqueta.

Carles Mas, lesionat, és l’única baixa segura per a Gabri. L’Olot-Hospitalet es disputarà diumenge a dos quarts de cinc de la tarda a l’Estadi Municipal. Es podrà escoltar en directe a Ràdio Olot des de dos quarts de quatre.