L'Olot.doc celebra els 10 anys de vida

La Mostra Internacionals de Documentals, Olot.doc,  arriba els deu anys de vida. Del  12 al 15  de març , 21 documentals i tres  mostres fotogràfiques seran els eixos de la programació d’aquest any. Per celebrar aquesta dècada de documentals, com a novetat hi haurà instal·lada una carpa al Firal on durant el dia hi haurà una projecció d’un curt.

olotdoc

La presentació de la Mostra (David Bosch) 

Any rere any, la mostra Internacional de Documentals va a més. Enguany arriba al seu desè aniversari amb un 61% més de documentals rebuts que els anys anteriors. Concretament han estat 457 vídeos els que han arribat però d’aquests, només 21 formaran part de la programació d’aquest Olot.doc 2015. El divendres 13, just abans de la inauguració a la Plaça Pia Almoina tindrà lloc un espectacle a càrrrec de “Pim Pam Pum Foc” per celebrar aquest aniversari. L’endemà, dissabte arriba la  novetat principal i serà el Firal convertit en cinema.

Pel què fa a les exposicions, aquest any se’n podrà veure una de molt especial en motiu del desè aniversari. “ Tossudament… Relat del procés català” una proposta de fotoperiodisme que estarà exposada a Can Trincheria, a la seu d’òmnium Cultural i al Claustre de l’Hospici on mostrarà els últims actes històrics del nostre país, com són la Diada del 2012, el concert del Camp Nou, la Via Catalana del 2013, la ‘V’ del 2014 i el 9N. Les altres exposicions faran referència als deu anys de vida de la mostra. Una serà a la Sala el Caliu dels Catòlics i es podrà veure a partir del 6 de Març, l’altre serà al Hall del Cines Olot i es podrà visitar a partir del dia 2.

Entre els documentals que es podran veure a l’Olot.doc hi ha “Ciutat Morta” amb la presència del seu director , “Good night Sarajevo” o “ Glance Up” o la proposta local “700  anys anant a Fira. Història de la Fira de Sant Lluc” . L’any passat quasi 2.000 persones van participar a la Mostra. Per més informació entreu al web www.olotdoc.com

Respon