L'Olot guanya molta vida amb una treballada victòria contra el Lleida (2-1)

Els olotins obliden la desfeta de l'Hospitalet derrotant el Lleida a l'Estadi Municipal amb gols de Xumetra i Pedro
| 13 de desembre de 2020

Els olotins obliden la desfeta de l'Hospitalet derrotant el Lleida a l'Estadi Municipal amb gols de Xumetra i Pedro. És la segona victòria consecutiva a casa i treu l'equip garrotxí de la cua de la classificació. Els jugadors han mostrat una altra actitud i han demostrat que volen i poden competir per a tot i contra tots.

Xumetra celebra l'1-0 (Nuri Marguí/UEO)

Per primera vegada aquesta temporada, l'Olot s'ha avançat en el marcador. Una gran centrada de Kilian Grant amb la cama esquerra ha posat la pilota al cap de Xumetra, que, sol a dins l'àrea, ha rematat davant de Víctor Vidal i ha marcat l'1-0. El resultat ha ajudat els olotins a treure's els complexos de sobre i a jugar molt millor, tal com remarca l'entrenador, Raúl Garrido.

Els atacs de l'Olot han tingut més velocitat i han estat més directes, i en defensa l'equip olotí ha contingut les moltes pilotes a l'àrea del Lleida.

A la segona meitat, ha tocat patir. L'Olot ha tingut menys possessió i el Lleida ha portat el partit al seu camp. El conjunt de Molo ha continuat penjant moltes pilotes a l'àrea, però li ha costat trobar la clau de la porteria de Batalla, i en una recuperació de pilota de Masó, ha vist com l'Olot li feia el 2-0. Ha estat obra de Pedro del Campo, que ha rebut una bona passada d'Escoruela a dins l'àrea i ha enviat la pilota a l'escaire de la porteria lleidatana.

Semblava que el gol de Pedro al 37' de la segona part havia de donar tranquil·litat a l'equip, però el Lleida no s'ha rendit i tres minuts després ha tornat a entrar en el partit. Un gol d'Araujo ha posat emoció als últims minuts, en què l'Olot, com el dia del Barça B, ha patit, però ha resistit. Tot l'equip ha treballat i ha recuperat la bona imatge que havia perdut sobretot a fora de casa.

Tres punts claus

La victòria contra el Lleida és molt important per a un Olot que guanya confiança i també un lloc a la classificació. Els de Raúl Garrido deixen de ser cuers (ara ho és el Prat) i miren endavant: són a dos punts de la zona de fase d'ascens a Primera RFEF, on hi ha el Llagostera (el proper rival a la lliga), i a quatre punts de la fase d'ascens a Segona A. El subgrup està molt igualat i l'Olot avui ha demostrat que hi vol competir.

L'expulsió d'Alan Baró

L'única mala notícia del partit ha estat l'expulsió per doble amonestació del central Alan Baró. En principi es perdrà el duel gironí contra el Llagostera de diumenge que ve, tot i que l'Olot es podria plantejar recórrer la primera targeta groga. Baró l'ha rebuda per una suposada falta en una acció confusa en què tant ell com Xumetra topen amb el jugador del Lleida.