L’Olot se sent perjudicat per la retirada de l’Ontinyent

L’equip valencià ha desaparegut i tots els equips que encara s’hi havien d’enfrontar sumaran tres punts sense jugar. En canvi, la Federació Espanyola respectarà els resultats que s’havien produït fins ara. L’Olot va empatar contra l’Ontinyent i els seus dos rivals directes en la lluita per la Copa del Rei, l’Ebre i el Badalona, encara hi havien de jugar. El club olotí demana una regulació econòmica de la categoria per evitar més casos similars.

L’Olot va empatar contra l’Ontinyent a la segona volta (Andrea Bolcato/UEO)

L’Ontinyent no és el primer equip de l’Estat espanyol que desapareix aquesta temporada. A Segona Divisió, el Reus també va dir adéu, però en el seu cas, no va arribar a jugar cap partit de la segona volta. Això vol dir que tots els equips de la categoria només s’hi van enfrontar una vegada; ningú va quedar perjudicat per la seva retirada. El cas de l’Ontinyent és diferent. El club valencià va anunciar que deixava de competir a Segona B a finals de la setmana passada, quan ja s’havien disputat onze partits de la segona volta. La Federació Espanyola ha confirmat que els resultats d’aquests onze partits es respectaran i que els nou que li quedaven per jugar se saldaran amb victòries per un a zero dels seus rivals. És a dir, l’Olot, que hi va jugar fa tres setmanes i hi va empatar, va sumar un punt contra l’Ontinyent i els seus dos rivals per entrar a la propera Copa del Rei, l’Ebre i el Badalona, en sumaran tres sense jugar. Per al tècnic dels olotins, Raúl Garrido, es produeix un greuge comparatiu important.


L’adéu de l’Ontinyent reforça els arguments econòmics que sempre ha defensat la Unió Esportiva Olot, un dels pocs clubs de la categoria que no arrossega deutes i l’únic que pot presumir d’això sense haver passat mai pel futbol professional. El president, Joan Agustí, sempre ha demanat una regulació econòmica per a la Segona B i espera que amb Luis Rubiales a la presidència de la Federació Espanyola es produeixi. A més, sobre com s’ha resolt el cas de l’Ontinyent, Agustí lamenta que el reglament estigui redactat de manera confusa i no deixi clar què s’ha de fer.


L’Olot se sent poc valorat a la categoria i el cas de l’Ontinyent li ha donat motius per tornar a alçar la veu. No és l’únic club que ho ha fet. El Peralada, l’Hércules i el Sabadell encara estan més perjudicats per la retirada del club de la Vall d’Albaida, perquè tots tres hi van perdre. L’Olot, el Vila-real B i l’Alcoià hi van empatar.

Respon