L'Olot tanca la defensa amb pany i forrellat

Amb Garrido, l'equip olotí encaixa menys d'un gol per partit amb Jose, Barnils i Carles Mas com a centrals fixos
| 6 de febrer de 2018

Ha mantingut la porteria a zero en les últimes tres jornades i, amb Raúl Garrido, ha baixat la mitjana de gols encaixats a 0,7 per partit.  El tècnic ha trobat una defensa sòlida: fa set jornades consecutives que Jose Martínez, Carles Mas i Roger Barnils són els tres centrals titulars.

Barnils no podrà jugar diumenge que ve per acumulació de targetes (Isaac Planella / UEO)

La Unió Esportiva Olot no va poder guanyar contra el Peralada, però va empatar perquè tampoc no li van marcar. Era la tercera jornada consecutiva que els olotins mantenien la porteria a zero i una demostració més de la millora defensiva que han protagonitzat des que Raúl Garrido va agafar les regnes de l’equip. Amb el tècnic valencià, han encaixat set gols en deu jornades; han baixat la mitjana a 0,7 gols per partit, quan amb Martín Posse estava a 1,2. Amb l’entrenador argentí, l’Olot en va rebre divuit en 14 jornades i no va tenir mai un eix de la defensa consolidat. Garrido ja fa set jornades consecutives que aposta per la mateixa tripleta de centrals: Jose Martínez, Roger Barnils i Carles Mas. Tots tres han passat pel ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot.

Jose, Barnils i Carles Mas són els tres centrals titulars de Raúl Garrido des del 10 de desembre, en el partit que l’Olot va guanyar contra el Lleida per 2-1. Però a banda de l’eix de la defensa, el tècnic també ha donat molta continuïtat als dos carrilers (Blázquez, per la dreta, i Guzmán, per l’esquerra) i al doble pivot format per Jordi Masó i Hèctor Simon. Garrido explica la importància de tenir un bloc més o menys fix.

A més, recorda que hi ha jugadors que també truquen a les portes a l’onze, com el migcampista Roger Vidal, a qui considera el reflex del club damunt del camp, el davanter Alberto Toril o els extrems Alfredo i Xumetra, entre d’altres. El tècnic no podrà repetir l'alineació diumenge al camp de la Peña Deportiva, perquè Roger Barnils va veure la cinquena targeta groga contra el Peralada i ha de complir cicle.