L'Olot torna a jugar un partit de futbol més de mig any després

Els olotins empaten contra el Peralada en el primer amistós de la pretemporada
| 11 de setembre de 2020

Els olotins empaten contra el Peralada (1-1) en el primer amistós de la pretemporada. Xumetra ha marcat el gol local amb l'ajuda d'un defensa visitant, que ha desviat la trajectòria. Juan Delgado ha fallat un penal i Moha Chabboura ha estat expulsat.

Xumetra ha marcat el primer gol de la pretemporada i l'únic olotí del partit (David Planella)

Del 8 de març a l'11 de setembre. Més de mig any després, la Unió Esportiva Olot ha tornat a jugar un partit de futbol. Els homes de Raúl Garrido s'han vestit de curt per rebre el Peralada, de Tercera Divisió. No ha estat un duel qualsevol: s'ha jugat a les instal·lacions de Royal Verd, ben d'hora (a les 10 del matí), sota un sol imponent i sense públic. L'entrenador de l'Olot diu que per sobre de tot necessitaven tornar a competir.

Ha estat el primer partit després d'una llarga inactivitat i l'Olot ha acusat la falta de ritme competitiu. Ha tingut dificultats contra un Peralada més rodat, que ja havia jugat dos partits més abans i que s'ha avançat en el marcador gràcies a un gol de Carles Puig al quart d'hora de joc. Jordi Xumetra, qui més ho ha intentat a la primera part, ha neutralitzat el 0-1 amb un xut desviat per un defensa visitant que Aroca no ha pogut atrapar. Ja a la segona part, el porter del Peralada sí que ha evitat un gol de penal del nou davanter de l'Olot Juan Delgado, l'ocasió més clara per desfer l'empat.

Juan Delgado, en el seu primer partit com a jugador de l'Olot (David Planella)

Quatre a darrere

L'Olot de Raúl Garrido s'ha caracteritzat per jugar amb tres centrals i carrilers, però, com la pretemporada passada, el tècnic té la intenció de provar diferents sistemes tàctics.

Contra el Peralada, ha alineat un 4-3-3 amb Ballesté a la porteria; Soler, Alan Baró, Aspar i Escoruela en defensa; Vivancos, Pedro i el jove del filial Enric Genís al mig del camp, i Salinas, Xumetra i Moha Chabboura, a davant. Precisament Moha ha protagonitzat la pitjor imatge del partit; ha estat expulsat al final de la primera part per una agressió a un rival.

A la segona part, Garrido ha canviat l'alineació de dalt a baix. Ha debutat el segon porter, Albert Batalla, a més de Barnils, Carles Mas, Blázquez, Masó, Kilian, Eloi Amagat, Juan Delgado i els joves Nuno i Marc Pijoan.

Enric Genís, del filial, està fent la pretemporada amb el primer equip (David Planella)

Torneig de l'Estany

El proper compromís de la pretemporada serà dimarts i dimecres al camp del Banyoles en el tradicional Torneig de l'Estany. Les semifinals seran contra el Banyoles i la final contra el Llagostera o el Figueres. Tots els partits estaran oberts al públic.