L'olotí Damià Abella, esquitxat per la compra de partits de l'Osasuna

El futbolista olotí Damià Abella ha sortit esquitxat per la presumpta compra de partits de futbol per part del seu ex-equip, l’Osasuna. Segons l’ex-gerent de l’equip pamplonès, Abella hauria intervingut en el pacte de l’empat contra el partit de l’Espanyol a canvi de 250.000€.

damiaser

 

L’exgerent de l’Osasuna, Ángel Vizcay, ha denunciat presumptes irregularitats comeses en la compra de partits que evitessin el descens de l’equip per ordre de l’anterior junta directiva. Ara, la Lliga de Futbol Professional ha presentat una querella criminal que es refereix a una declaració de Vizcay, que dóna detalls de la compra de partits al Valladolid, al Betis, al Celta, al Getafe i a l’Espanyol. És precisament en aquest partit on, la declaració de Vizcay que ha filtrat la cadena SER, assenyala a l’olotí Damià Abella com a part en el delicte. Sempre segons la declaració de l’exgerent, Abella juntament amb un altre jugador, Patxi Puñal, van pactar amb el capità de l’Espanyol Sergio García 250.000€ a canvi de deixar-se empatar en el partit de la jornada 37 que es va jugar a Cornellà-elPrat. El partit, va acabar amb un empat a 1.

Damià, nascut a Olot el 1982 va deixar l’equip navarrès i juga a hores d’ara a la Championship anglesa, la segona divisió, amb el Middlesbrough.

La situació a l’Osasuna s’ha complicat després de les declaracions acusatòries del seu ex-gerent. Ara mateix el club té causes obertes per apropiació indeguda, corrupció de particulars i el desviament de 2,4M€ dels comptes del club que no es poden justificar i van acabar amb la detenció de 3 ex-directius.

Respon