L'olotí Pere Macias, nou coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya

Es tracta d’un càrrec de nova creació del Ministeri de Foment que busca actualitzar la planificació estratègica.

Imatge de Pere Macias al Congrés, on va ser diputat


Macias, que ha manifestat la seva predisposició a acceptar el càrrec a través de Twitter, ja havia fitxat pel govern municipal d’Ada Colau per coordinar la interlocució entre els diferents agents implicats en el projecte per enllaçar les dues línies de tramvia.

La missió de Macias serà articular i millorar la coordinació de les tasques d’actualització de la planificació que han de fer Adif i Renfe, així com fer el seguiment posterior de les actuacions que es derivin del pla d’actuació. El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Clavet, s’ha referit al nomenament de Macias des dels Estats Units, on està de viatge.

 

La voluntat del Ministeri de Foment és que les polítiques del Departament prestin més atenció a l’entorn urbà i metropolità, prioritzin les inversions i millorin la qualitat i la integració modal del servei.

En aquest sentit, Foment ha “constatat” que la planificació d’ambdues entitats “no s’ha actualitzat” amb la “profunditat i integració que ha tingut lloc en altres nuclis de Rodalies”.

Respon