L’oposició critica l’equip de govern per “mirar cap a una altra banda” en la qüestió del Nucli Antic d’Olot

Retreuen la falta de polítiques en aquest àmbit durant els últims anys. En declaracions a Ràdio Olot, coincideixen en què cal parlar urgentment amb els propietaris d’edificis del barri perquè no es torni a viure un esfondrament com el de diumenge passat. 

Imatge de l’edifici que es va ensorrar el passat diumenge (Pau Masó)


La inexistència de polítiques d’habitatge, la falta d’un pla local en aquest àmbit o el desconeixement de la situació. Són retrets que des de l’oposició fan arribar a l’equip de govern de la ciutat després que diumenge un edifici de la Plaça Campdenmàs caigués a trossos. Esquerra Republicana, el PSC, la CUP i Olot en Comú coincideixen a dir que PDeCAT no ha impulsat polítiques d’habitatge eficaces per solucionar la problemàtica del Nucli Antic. Des de la formació republicana, el regidor Josep Quintana, demana que es convoqui la taula d’habitatge i retreu que el consistori hagi mirat cap a un altre costat durant set anys.

 

Des del Partit Socialista de Catalunya, el seu portaveu Josep Guix, proposa l’obertura d’una Oficina de Rehabilitació per al Nucli Antic on assessorar propietaris i redactar projectes per al barri. També retreu la inexistència de polítiques sobre habitatge.

 

Pel que fa a la CUP, asseguren que el PIAM no és la solució sinó que es tracta d’una eina. Troben a faltar una anàlisi tècnica de l’estat dels edificis del Nucli Antic i demanen a l’Ajuntament que busqui els mecanismes legals existents per evitar nous esfondraments. Un dels seus regidors és Raül Massanella.

 

Inspeccionar els edificis amb drons

Per últim, des d’Olot en Comú, el seu portaveu Xavier Garcia, diu que estan preocupats per la situació de deixadesa del barri. Recorda que la ciutat actualment no té un pla local d’habitatge vigent i proposa analitzar els edificis, d’una vegada per totes, fins i tot utilitzant drons.

 

Aquest divendres l’Ajuntament ha convocat tots els partits en una reunió per informar sobre les inspeccions tècniques que s’han fet fins ara. Des de l’oposició asseguren que també ho aprofitaran per fer arribar totes les inquietuds que han tornat a ressorgir amb l’ensorrament del número 16 del carrer Alt del Tura.

Respon