L’oposició d’Olot critica la falta d’un pla de govern en tot el primer any de mandat

Creuen que “hi va haver temps de sobres” en la primera part del mandat i que el Glòria o la crisi del coronavirus “no són excusa” per no haver-lo presentat. ERC i el PSC valoren que després de més de mig any “poc col·laboratiu” ara puguin treballar juntament amb l’equip de govern per la reactivació post-covid. La CUP s’ha mostrat més crítica i creu que el govern de la ciutat “no ha estat a l’altura” en el seu primer any. 

Foto: Pau Masó


Per l’oposició, el primer any de mandat de Pep Berga també ha estat “estrany” però el diferencien en dues meitats: un període “enrarit i poc col·laboratiu” i un altre més participatiu i que ha coincidit amb la crisi del coronavirus. ERC, PSC i CUP mantenen que fins que no ha aparegut la covid-19, el govern de la ciutat no ha mostrat mà estesa. També coincideixen en la falta del pla de govern i asseguren que el Glòria o el coronavirus no són excusa. La portaveu del principal grup de l’oposició a l’Ajuntament d’Olot és Anna Barnadas d’Esquerra Republicana.

 

El portaveu del PSC a l’Ajuntament, Josep Guix, creu que durat la primera meitat del mandat hi va haver temps suficient per començar a materialitzar accions.

 

I la CUP directament pensa que el govern de la ciutat “no ha estat a l’altura”. El portaveu del partit, Lluís Riera, diu que no s’ha sabut encarar la situació fiscal viscuda a l’octubre i tampoc altres temes de ciutat. També remarca que les emergències viscudes no són excusa per no presentar el pla de govern.

 

Els grups de l’oposició també lamenten la falta d’”oposició real” que suposa una majoria absoluta. Tots tres partits remarquen que, tot i no tenir influència directa en les decisions que es prenen al ple municipal, no deixaran de ser “propositius”. ERC, PSC i la CUP sumen 10 regidors, un número que no arriba a la meitat dels regidors que formen el consistori.

 

Respon