L’oposició estudia presentar al·legacions a les ordenances fiscals d’Olot

Malgrat això, ERC, PSC i CUP veuen difícil aturar l’augment del 4%. Des de l’alcaldia creuen que l’augment del 4% de l’IBI és “raonable” i que la gent entendrà que amb una pujada inferior l’ajuntament “acabaria funcionant de manera precària”. 

Imatge del ple municipal d’Olot (Pau Masó)


L’alcalde Pep Berga no espera que es presentin gaires al·legacions. Diu als micròfons de Ràdio Olot que l’augment d’un 4% l’Impost de Béns Immobles suposarà quantitats poc elevades per als ciutadans i que comparat amb altres ciutats és un augment “raonable”.

 

Pel que fa a l’oposició no descarten presentar al·legacions. Sobretot ERC i la CUP. Els republicans, però, admeten que és difícil frenar les noves ordenances. La seva portaveu és Anna Barnadas, en declaracions a aquesta emissora.

 

Des de la CUP encara no ho tenen clar, però asseguren que “vénen corbes”. El seu portaveu és Lluís Riera.

 

I pel que fa al PSC, el seu portaveu, Josep Guix, diu a Ràdio Olot que les al·legacions “ja les van presentar” al ple municipal de dimarts votant en contra de les ordenances.

 

A part dels partits, qualsevol ciutadà pot presentar al·legacions. Hi ha un mes d’exposició pública i l’equip de govern pot decidir rebutjar o desestimar qualsevol al·legació.

 

Respon