L’oposició segueix girant l’esquena a l’Espai Cràter d’Olot, tot i els canvis conceptuals

Tot i que el projecte ha tingut algunes modificacions, el ple municipal d’aquest dijous va tornar a posar en evidència les discrepàncies entre partits.  El projecte bàsic del futur centre d’interpretació dels volcans es va aprovar amb els vots en contra de la CUP i ERC. El PSC va donar suport amb un “sí, crític”.

Imatge del ple municipal d’Olot (Ràdio Olot)


Tot i les modificacions conceptuals que ha patit l’Espai Cràter o el procés participatiu que s’ha desenvolupat al seu entorn, les posicions segueixen enrocades. Ahir es va demostrar en el ple municipal. La CUP i ERC van tornar a ser crítics el dia que s’aprovava el projecte bàsic del futur centre d’interpretació dels volcans. Les prioritats de ciutat, la mobilitat o el Nucli Antic van ser arguments en contra de l’Espai Cràter. Un dels regidors d’Esquerra Republicana és Josep Quintana.

 

Malgrat les crítiques, ERC es va mostrar a favor del procés participatiu de l’Espai Cràter, tot i que van puntualitzar que “havia arribat tard”. Des de la CUP, Lluís Riera va admetre que la ciutat necessita un centre d’interpretació dels volcans, però no un de nou.

 

Imatge gràfica de l’Espai Cràter (Ajt. Olot)


El PSC va ser l’únic grup de l’oposició que va votar a favor del projecte bàsic de l’Espai Cràter. Malgrat això, el seu portaveu, Josep Guix, va assegurar que el seu vot era un “sí crític”.

 

“Entenem les posicions perquè ja venen de fa molts mesos”

Des de l’equip de govern, l’alcalde Pep Berga, va respondre algunes de les crítiques assegurant que seguirà treballant per aconseguir nous suports.

Malgrat les crítiques, el projecte de l’Espai Cràter va fer un nou pas aquest dijous al ple. Va quedar aprovat el projecte bàsic i amb ell el pas preliminar al projecte definitiu. Es preveu que a principis de l’any que ve comencin les obres i l’Espai Cràter sigui una realitat abans de l’estiu del 2021.

 

Respon