L’oposició tomba els pressupostos d’Olot per al 2019

El ple municipal d’Olot no ha aprovat els comptes. L’equip de govern només ha aconseguit el suport d’Olot en Comú i es queda a un vot de tirar-los endavant. ERC, PSC i CUP han votat en contra, tal com ja havien avançat. El document queda sobre la taula i anirà a votació el ple del mes que ve. D’aquesta manera, l’equip de govern tindrà 30 dies més per aconseguir el suport d’algun grup més de l’oposició. 

Imatge del ple municipal d’aquest dijous (Ajuntament d’Olot)


Fins a última hora del matí d’aquest dijous hi ha hagut converses entre grups. L’equip de govern ha intentat fins a l’últim moment arribar a un acord amb algun grup de l’oposició que els garantís el suport necessari per aprovar els pressupostos. Finalment el ple municipal ha votat en contra dels comptes proposats pel PDeCAT. Ho ha fet amb la negativa d’11 dels 21 regidors (5 d’ERC, 3 del PSC i 3 de la CUP), i el vot a favor dels 9 regidors del PDeCAT i l’únic regidor d’Olot en Comú. Des de l’equip de govern, l’alcalde Mia Corominas, retreia la falta de compromís d’ERC.

 

Des d’ERC s’ha assenyalat la voluntat d’aprovar els pressupostos, però han remarcat la negativa de l’equip de govern a fer marxa enrere amb el projecte de l’Espai Cràter. La portaveu del grup republicà és Anna Barnadas.

 

Un dels grups de l’oposició que semblava més proper a votar a favor dels comptes de l’equip de govern era el PSC. Un dels seus regidors, Jaume Mir, ha explicat que han votat en contra per la falta d’inversió en diferents àmbits d ela ciutat. Tot i això, ha deixat la porta oberta a seguir-ne parlant.

 

Des de la CUP han remarcat la falta d’inversió social en els comptes del 2019. Una de les seves regidores és Anna Descals.

 

L’únic grup de l’oposició que ha votat a favor dels pressupostos ha estat Olot en Comú. El seu regidor, Xavier Garcia, agraeix la partida per a la piscina coberta i .

Fins al mes que ve

Amb els 11 vots en contra i els 10 a favor, els pressupostos per al 2019 d’Olot, de moment, queden sobre la taula. L’equip de govern tornarà a portar el document al ple municipal del mes de novembre, previst per al dia 22. Fins llavors, el PDeCat té 30 dies més per negociar amb els grups de l’oposició el vot que li falta per tirar endavant els comptes.

Respon