L'UGT nota un repunt de les afiliacions de treballadors aquest 2015

Aquest 2015 els sindicats estan notant un repunt en el nombre d’afiliats. Ho ha explicat a Ràdio Olot el secretari general de la UGT a Catalunya en base als números dels dos primers mesos de l’any. Josep Maria Álvarez diu també que la situació laboral no millorarà fins que es derogui la reforma laboral i admet que li molesta que els considerin “casta”.

 josepmariaalvarez

Josep Maria Álvarez nega que el sindicalisme estigui en crisi i assegura que les dades d’afiliació en els dos primers mesos de l’any estan sent positives després d’anys de caiguda i de creixement quasi bé nul en el període de crisi. Tot i això, admet que als treballadors joves desconeixen la realitat sindial. Ho ha explicat en una entrevista al programa ‘Via Oral’ de Ràdio Olot.

Álvarez destaca que hi ha un creixement constant de la desigualtat a l’Estat. Assenyala que 19 persones a Espanya tenen la mateixa fortuna que 14 milions de ciutadans, el 30% de la població. Des d’UGT consideren que el creixement actual que mostren les estadístiques està fet amb una alta precarietat, una situació que no es revertirà fins que es derogui l’actual reforma laboral del PP.

Álvarez també ha lamentat que des de Podemos es consideri als sindicats com a casta i ho considera com “una manera de guanyar vots” i deixa clar que UGT no és una organització del sistema.

L’entrevista a Josep Maria Álvarez la poden tornar a escoltar diumenge a dos quarts d’una del migdia.


Entrevista a Josep Maria Álvarez al ‘Via Oral’


 

Respon