L'ús de mascaretes serà obligatori al transport públic

L’ús de la mascareta serà obligatori, a partir d’aquest dilluns 4 de maig, al transport públic. La decisió l’ha pres el govern espanyol aquest cap de setmana amb la previsió que l’obertura d’alguns locals aquest dilluns podria provocar un increment de la mobilitat. També s’ha anunciat que es repartiran 7 milions de mascaretes als municipis.

Repartiment de mascaretes a l’estació d’autobusos d’Olot (Creu Roja)


Fins ara l’ús de la mascareta ha estat recomanat en tots els àmbits, però no s’ha obligat en cap cas. A partir d’avui, per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, l’ús de mascaretes serà obligatori als transports públics. A la comarca de la Garrotxa això implica el TPO d’Olot i les línies de bus de la TEISA.

Paral·lelament a aquest anunci que va fer Pedro Sánchez dissabte passat, també s’ha anunciat que es repartiran 6 milions de mascaretes als principals nusos de transport públic d’arreu de l’Estat, també set milions als municipis i 1,5 a entitats com Creu Roja i Càritas.

L’obligatorietat d’utilitzar mascaretes al transport públic respon a les previsions del govern espanyol de cara als pròxims dies. La reobertura de diversos negocis a partir d’aquest dilluns incrementarà l’afluència de passatgers a les xarxes de mobilitat, un fet que obliga el govern a incrementar les mesures de seguretat en uns espais on “cal garantir la distància social”.

Respon