Maià de Montcal “dona llum verda” al centre de menors del municipi

Des de l’Ajuntament asseguren que no “posaran traves” a l’arribada de joves no acompanyats. En un principi, el centre de Can Teixidor serà un lloc de reconeixement i primera acollida de menors. Després de la primera estada, els joves seran derivats a altres espais. Es preveu que el centre de Maià segueixi rebent usuaris.

Vista aèria de Maià

El poble garrotxí va decidir en una reunió aquest dimarts que no prendrien mesures per frenar l’arribada de menors al municipi. Aquesta decisió la va prendre la Comissió formada per representants de la Generalitat, veïns, membres del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i personal de l’Ajuntament. Tots ells van acordar donar llum verda al centre d’acollida de menors no acompanyats i treballar per la seva inclusió. L’alcalde de Maià de Montcal és Joan Gainza en declaracions a Ràdio Olot.

 

Els següents passos que seguiran la vintena de menors del centre de Can Teixidor estaran enfocats a la seva inclusió. Se’ls farà un estudi individualitzat i es treballarà per arreglar la seva situació legal. En un principi, aquesta serà l’única funció que farà el centre de Maià. Un cop superada aquesta primera acollida, els menors seran derivats a altres centres.

 

L’alcalde de Maià afirma que arribaran nous menors i que hi haurà un flux continu al centre de Can Teixidor. Almenys, aquesta és la intenció de la Generalitat.

 

El centre de menors no acompanyats de Can Teixidor es va obrir el mes d’agost. L’arribada d’una vintena de joves de cop i volta va trasbalsar el municipi. En el seu moment, l’Ajuntament va arribar a demanar el tancament del centre d’acollida. Ara la situació s’ha normalitzat i el poble intenta acollir els menors arribats.

Respon