Mampares, menys aforament i controls de temperatura: l'oci es prepara per al retorn

Algunes solucions implicarien posar mampares als restaurants, menys públic al cinema o fer controls de temperatura a les discoteques. Les associacions i federacions treballen en protocols amb mesures per poder reobrir i també demanen fixar criteris per evitar inversions que després siguin innecessàries.

Els restaurants podrien posar mampares per evitar contagis (Pau Masó)

Els bars i restaurants van haver de tancar amb el primer decret d’alarma del 14 de març. També ho van haver de fer altres negocis com teatres, cinemes, els pubs o les discoteques. Des de ja fa més de cinc setmanes aquests establiments no han tornat a apujar la persiana. Les pèrdues s’estimen milionàries i la incertesa sobre quan podran tornar a obrir les portes impera.

Amb l’anunci d’una imminent desescalada en les mesures de confinament, molts fa setmanes que treballen en mesures i protocols per poder tornar a posar en marxa els seus negocis. És el cas de l’oci nocturn. El president de la Federació Nacional d’Empresaris d’Oci, Ramon Mas, explica algunes de les seves propostes: mascaretes, neteja profunda i controls de temperatura a les discoteques.

 

Prova pilot de mampares a un restaurant (ACN)


En l’àmbit de l’hostaleria també treballen a contrarellotge. Alguns establiments ja han fet proves pilot amb mampares per separar taules. El president de l’Associació d’hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, diu a Ràdio Olot que la normativa encara no està clara i això genera incertesa i por entre els establiments.

 

Gels hidroalcohòlics o coberts d’un sol ús

On hi ha més o menys acord és en la utilització, per exemple, de coberts, tovallons o estovalles d’un sol ús. També en facilitar gels hidroalcohòlics a les entrades als locals i als banys. També es preveu que els restaurants puguin perdre la meitat de l’aforament. Segons Xifra, depèn de les condicions, potser no val la pena obrir.

 

En el cas dels cinemes, el president del Gremi de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, afirma que la situació és “excepcional” però que no es pot “allargar en el temps”. Tarrazón creu que, a diferència d’altres espais, els cinemes tenen un model “absolutament controlable”.

 

En el sector del cinema també contemplen l’ús de mascaretes, gels i la limitació i ventilació de les sales.

Respon