Marboleny i 1+1, els punts d'acord entre els candidats de la Vall d'en Bas per la variant

El traçat de la variant ha estat el punt discordant al debat de la Vall d’en Bas d’aquest divendres. Toni Arimany, candidat de JuntsxCatalunya, ha retret a l’actual alcalde, Lluís Amat, que “s’havien adormit” durant aquest mandat per no tenir encara clar el traçat de la carretera per la Vall.

Els dos candidats als estudis de Ràdio Olot (Pau Masó)


Així de contundent ha estat el candidat juntaire Toni Arimany, en retreure-li al candidat de La Vall Plural i actual alcalde del municipi Lluís Amat, que “s’havien adormit” durant aquests quatre anys i que mentre Olot havia fet els deures, ells no.

 

Amat ha volgut deixar clar que s’han reunit en múltiples ocasions amb la Conselleria de Territori, però que amb el constant canvi de consellers ha estat molt complicat. Tot i això, els dos candidats estan d’acord en què la variant hauria de passar per la zona de Marboleny i que la carretera ha de tenir dos carrils: un d’anada i un de tornada. El punt en què no han coincidit és si finalment acaba passant per Verntallat. En aquest punt, Arimany defensa que se segueixi el traçat del riu, mentre Amat demana que se soterri la carretera.

 

A més de la variant, durant el debat es van posar altres temes sobre la taula com augmentar l’habitatge als nuclis de la Vall o potenciar la zona de la plaça de Sant Esteve d’en Bas; uns punts en què els dos es van comprometre a treballar.

Les eleccions d’aquest 26 de maig seran les segones per Lluís Amat i les primeres pel candidat de JuntsxCatalunya, Toni Arimany.

Respon