Màrius Serra, Eduard Escoffet o Bernardo Atxaga participaran en el MOT 2020 d’Olot

En total, més de 40 autors reflexionaran sobre “el procés creatiu” en els diferents actes programats entre la capital garrotxina i la ciutat de Girona. Enguany, el Museu dels Sants acollirà el VerMOT. El festival de literatura començarà el 26 de març a Girona i arribarà a la capital de la Garrotxa el 2 d’abril.

La creació literària serà el fil conductor d’aquest MOT 2020 (Jordi Barranco)

El MOT no només es quedarà en la literatura sinó que també busca acostar-se a totes les arts. D’això en són exemple activitats com la representació d’una obra de teatre a càrrec de la companyia Cascais o una conversa sobre música i imatges amb Marcè Ibarz, Àngels Bassas i Jaume Coll. La comissària del MOT, la Glòria Bosch, reconeix que la iniciativa manté l’objectiu d’acostar la literatura a tots els àmbits.

 

El MOT arribarà a Olot el 2 d’abril després de passar per Girona. La capital de la Garrotxa acollirà un total de nou converses literàries durant tres dies. Entitats i instituts de la comarca s’han involucrat amb el festival literari organitzant activitats i tallers per fomentar la lectura.

El VerMOT, al Museu dels Sants

Una de les novetats d’enguany és que el Museu dels Sants s’afegeix com un dels escenaris del festival. S’hi farà el VerMOT amb Mercè Ibarz, Jaume Coll Mariné i Àngels Bassas, i estarà moderat per Eduard Escoffet. La directora del MOT a Olot, Judit Badia, explica el perquè d’aquesta nova ubicació.

 

A part del Museu dels Sants, el Festival MOT d’Olot també es farà a la Sala Torín i al Teatre Principal. L’edició d’enguany comptarà amb autors internacionals com Lana Bastašić, Alicia Kopf, Ignacy Karpowicz o Maylis de Kerangal.

Respon