Martí Gironell publica la segona part d’El pont dels jueus’

La continuació es diu ‘Paraula de jueu’ i està ambientada a la Besalú del segle XIV. El llibre publicat aquesta setmana és fruit d’un llarg procés de documentació que el periodista i escriptor besaluenc va començar l’any 2008. De moment, Gironell descarta allargar la història.

El periodista i escriptor besaluenc Martí Gironell continua la història d’El pont dels jueus’ 

Han passat tretze anys des que Martí Gironell va publicar ‘El pont dels jueus’. Va ser una novel·la protagonitzada per la figura de Pere Baró, que rep l’encàrrec de reconstruir el pont de Besalú. I ara ja té continuació amb la publicació aquesta setmana de ‘Paraula de jueu’. La segona part de la història descriu l’arribada de jueus a Catalunya després de ser expulsats del Regne de França durant el segle XIV. Entre ells, grans personalitats que ajudarien al protagonista en la seva missió. El mateix Martí Gironell avança que a les pàgines del llibre el lector es trobarà “amb intrigues, misteris i moments màgics”.

 

I si el protagonista havia de reconstruir el pont de Besalú, les comunitats cristianes i jueves també es veien obligades a construir ponts, en aquest cas, per conviure plegats. No exempts de problemes de tots tipus, l’obra vol reflexionar sobre el poder de les paraules i sobre com el seu ús afecta a les relacions.

 

‘El pont dels jueus’ de Martí Gironell, publicada el 2007, va ser una novel·la d’èxit i va vendre 100.000 exemplars. Ara el periodista i escriptor besaluenc n’ha publicat la segona part, ‘Paraula de jueu’, i, tot i que no ho vol dir gaire alt, descarta, de moment, una tercera part. No s’ha imaginat una continuació.

Respon