En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Mentors per als refugiats arribats a la Garrotxa

Fins a 17 garrotxins acompanyaran els refugaits de forma voluntària
| 19 d'abril de 2018
Mentors per als refugiats arribats a la Garrotxa

Fins a 17 garrotxins dedicaran part del seu temps lliure a ajudar els refugiats en diferents tasques del dia a dia o a conèixer el territori. Les persones escollides han hagut de fer un procés de formació que ha durat dos mesos. La llengua, la feina i la socialització són els tres principals àmbits on es vol que incideixin els mentors.  

Presentació dels aparellaments entre garrotxins i persones refugaides arribades a la comarca (Pau Masó)


Anar al supermercat, visitar l’església del poble, jugar un partit de futbol o explicar com es pronuncia una paraula en català. Aquestes són algunes de les petites accions que els disset mentors garrotxins portaran a terme en el seu acompanyament a refugiats que han arribat a la Garrotxa. Aquest dimecres s’han presentat els aparellaments de quatre grups d’entre 3 i 5 mentors a un nucli familiar diferent de persones refugiades. "Persones que viuen a la comarca o a la ciutat d'Olot s'han ofert. Hi dedicaran de dues a cinc hores setmanals, aquest és el compromís mínim", apunta el regidor de Benestar d'Olot, Pep Berga.

 

La llengua, la feina i la socialització, els puntals dels mentors

Per poder ser mentor, cal haver passat una entrevista i un procés de formació de dos mesos. Es tracta d’una iniciativa que està promoguda per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat. El seu responsable, Oriol Amorós, explica que els principals objectius dels mentors se centren en la llengua, la feina i la socialització: "Vol dir que ells seran els seus mestres de català? No, vol dir que els acompanyaran en el procés d'aprenentatge. Vol dir que els hi donaran feina? No, vol dir que els acompanyaran en el procés de trobar feina". Amorós també apunta que la figura del mentor permet crear xarxa perquè la persona refugiada pugui aconseguir incorporar-se més fàcilment a la societat del terriotori.

A la Garrotxa 33 persones van presentar-se voluntàriament com a mentors. Finalment han estat disset les seleccionades per tirar endavant un projecte que és la primera vegada que s’implementa a la comarca. A tot Catalunya, hi ha prop de 100 aparellaments actius amb més de 300 mentors que ajuden unes 200 persones refugiades.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum