Tècnics de l’Estat i la Generalitat intenten desencallar el projecte de la variant d’Olo

Tècnics de l’Estat i la Generalitat intenten desencallar el projecte de la variant d’Olot en el tram on s’han d’unir els traçats. En una reunió feta aquesta setmana sembla que serà fàcil arribar a un acord, tot i que el procés és lent. De fet, Fomento espera encara un informe arqueològic perquè contempla aquest tram com una part d’un projecte que va fins a Ripoll.

L’acord per a la variant d’Olot sembla “fàcil” (Jordi Altesa)

En declaracions al programa ‘Fil Directe’ de Ràdio Olot, l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas ha explicat que aquest dilluns hi va haver una reunió entre tècnics de la Generalitat i el Ministeri. Aquest últim torna a incloure la connexió de l’A26 amb la variant com una part del projecte Olot – Ripoll de l’Eix Pirinenc. Una situació que alenteix el procés tot i que fa temps que li asseguren que està a punt. Per això, volen presentar una al·legació per a tractar per separat l’enllaç amb l’Eix Vic-Olot per poder avançar més ràpidament.

La falta d’aquesta connexió és la que genera el problema de trànsit i els embussos a Les Preses i el Vial Sant Jordi. L’alcalde ha explicat a Ràdio Olot que el traçat que li pertoca al ministeri està pendent ara d’un informe arqueològic.

De la seva banda, la Generalitat ja té quasi enllestit el seu projecte executiu i fins i tot ha fet una part del traçat del que hauria de fer el Ministeri de Foment.

Respon